Ciekawe kotlety grzybowe- wypróbuj na święta!

składniki:
- 4 garści suszonych grzybów
- cebula
- jajko
- bułka
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej do smażenia
przyrządzanie:
- Opłukane grzyby mocz kilka godzin w zimnej wodzie. Następnie gotuj je ok. 1 godz. Odcedź wodę i pozostaw do ostygnięcia.
- Cebulę i grzyby przepuść przez maszynkę do mięsa. Dodaj jajko.
- Bułkę namocz w wodzie, odciśnij i połącz z masą grzybową. Dodaj sól i pieprz do smaku. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj 2-3 łyżki bułki tartej i wymieszaj.
- Formuj owalne kotlety, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z obydwu stron.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














