- 4 paczki herbatników
- 2 wiśniowe galaretki
- 2 słoiczki dżemu wiśniowego
- 1 paczka polewy kakaowej
- wiórki kokosowe
Dwie galaretki zalać 3/4 l gorącej wody. Blachę wyłożyć pergaminem, na nim wyłożyć 2 paczki herbatników. Do tężęjącej galaretki włożyć dżem, dokładnie wymieszać, odstawić na 10 minut do lodówki. Galaretkę rozsmarować na herbatnikach i przykryć warstwą pozostałych ciastek. Całość schłodzić w lodówce, po czym polać przygotowaną polewą, posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić na 30 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













