Inspiracje prosto z Azji! Uwielbiacie wołowinę? Posmakujcie jej w wersji z sezamem!
składniki:
- wołowina 500g,
- sezam
- olej kokosowy do smażenia,
- zielona papryka,
- 4 ząbki czosnku wyciśnięte,
- 3 łyżki wiśniówki,
- 6 łyżek sosu sojowego ciemnego,
- 3 cebule dymki
przyrządzanie:
Wołowinę kroimy w cienkie paski, paprykę również, sezam podsmażamy bez tłuszczu na brązowy kolor . Teraz do woka dodajemy tłuszcz kokosowy i dajemy mięso, które podsmażamy mieszając około 3-4 minut aż zmieni kolor z każdej strony wtedy dodajemy paprykę oraz czosnek całość smażymy około 2 minut i wtedy dopiero dodajemy wiśniówkę oraz sos sojowy i dymkę całość dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze około minuty mieszając. Gotowe danie przeniosłam do naczynie gdzie już miałam przygotowany makaron ryżowy całość posypujemy prażonym sezamem.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem