Ta tarta jest niezwykle prosta do przygotowania, a zachwyci każdego. Nawet tych, którzy uważają, że posiłek bez mięsa to nie posiłek. A jednak! Syci i smakuje. Mniam.
składniki:
- 125 g masła o temperaturze pokojowej
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 1 jajko
- 2 łyżki zimnej wody
- Mąka do posypania stolnicy
- 4-6 pomidorów
- 3 jajka
- 60 g serka śmietankowego
- 40 g śmietany 18%
- 300-350 g startego sera gouda
- sól i pieprz do smaku
- 1 pęczek świeżej bazylii
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















