Wytrawne muffiny to idealna przekąska na drugie śniadanie. Poznaj nasz przepis!
składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- ¾ szklanki mąki pszennej razowej
- 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka koziego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g koziego sera
- kilka suszonych pomidorów
przyrządzanie:
- Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i pieprzem.
- Dodaj jajka, oliwę, kozie mleko i pokrojone w kosteczkę suszone pomidory.
- Wszystko zagnieć na jednolite ciasto i przełóż do foremek.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.
- Na wierzchu każdej muffinki połóż kawałeczek sera koziego lub wyciśnij przez rękaw cukierniczy.
- Opcjonalnie możesz ozdobić kawiorem.
ZOBACZ: Makaron z cytryna i pietruszką