Wytrawne muffiny to idealna przekąska na drugie śniadanie. Poznaj nasz przepis!

składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- ¾ szklanki mąki pszennej razowej
- 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka koziego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g koziego sera
- kilka suszonych pomidorów
przyrządzanie:
- Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i pieprzem.
- Dodaj jajka, oliwę, kozie mleko i pokrojone w kosteczkę suszone pomidory.
- Wszystko zagnieć na jednolite ciasto i przełóż do foremek.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.
- Na wierzchu każdej muffinki połóż kawałeczek sera koziego lub wyciśnij przez rękaw cukierniczy.
- Opcjonalnie możesz ozdobić kawiorem.
ZOBACZ: Makaron z cytryna i pietruszką
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













