Pyszna zupa z pietruszki i płatków migdałowych. Próbowałeś już takiej? Jeżeli nie, to zapewniamy, że będzie to Twoja ulubiona Zupa! Ruszamy z wyzwaniem zupnym! Codziennie podamy Wam przepis na nową zupę w zupełnie świeżej odsłonie. Zobaczcie zatem, co przygotowaliśmy dzisiaj. Zainspirujcie się tym przepisem! Jutro kolejna zupa do kosztowania!
składniki:
- 1 l bulionu z warzyw
- 2 duże korzenie pietruszki ugotowane
- 1 pieczona gruszka
- 1 ziemniak ugotowany
- płatki migdałów prażone na patelni
- łyżka śmietany do zup
- przyprawy: szczypta cynamonu, sól ,pieprz
- dodatkowo: żurawina wcześniej namoczona we wrzątku
przyrządzanie:
- bulion podgrzewamy
- dodajemy wszystkie ugotowane warzywa tj. pietruszkę i ziemniaka
- dodajemy również gruszkę.
- Całość miksujemy na gładki krem
- Dodajemy śmietanę, doprawiamy zupę.
- Podajemy z żurawiną i płatkami migdałowymi.