Rozpływające się w ustach naleśniki z bananami, a to wszystko zapiekane w piekarniku. Mniam!

składniki:
- ciasto na naleśniki
- 2 banany
- cukier
- woda mineralna
- masło
przyrządzanie:
- Składniki na naleśniki połączyć i ubić mikserem na jednolitą masę. Po 30 minutach piec naleśniki.
- Banany pokroić 4 części, na patelni zeszklić masło, ułożyć banany i posypać cukrem, podlać woda i podsmażyć.
- Do każdego naleśnika włożyć kawałek banana, zwinąć. ułożyć w żaroodpornym naczyniu wyłożonym masłem, zalać sosem od smażenia bananów.
- Piec w piekarniku w 180 stopniach 10 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













