Smaczne połączenie słodkiej żurawiny z mięsem i serem.

składniki:
- 1 kg schabu środkowego
- żurawina
- 150 g sera mozzarella
- koncentrat pomidorowy
- 1/2 szkl. czerwonego wina
- ulubiona przyprawa do mięs
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Schab pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem. Natrzyj przyprawami i posmaruj od środka koncentratem pomidorowym. Na każdy plaster połóż kilka owoców żurawiny, zwiń w rulon i zepnij wykałaczką.
- Obtocz w mące i obsmaż na patelni z obu stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej winem i posyp serem.
- Zapiekaj ok. 1 godziny
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














