Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Zapiekany bakłażan z kuskusem

Pyszne danie, zaskoczy każdego.

składniki:

  • bakłażan
  • pół cukinii
  • 2 pomidory
  • 3 pieczarki
  • pół szklanki kuskusa
  • ser mozzarella
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • bazylia
  • czosnek granulowany
  • olej

przyrządzanie:

  • Bakłażan przekrój wzdłuż, łyżką wydrąż środek, zostawiając na ściankach ok 1 cm miąższu.
  • Posól spora ilością soli, skrop sokiem z cytryny i zostaw na minimum pół godziny.
  • Pokrój cebulę w drobna kostkę i obsmaż. Do cebuli dodaj pokrojone pieczarki i posól. Jak puszczą sok, smaż jeszcze 5 minut. Do pieczarek i cebuli dodaj pokrojoną cukinię i resztę przypraw.
  • Gdy cukinia nieco zmięknie, dorzuć pomidory i pokrojony miąższ bakłażana. kiedy masa będzie już gotowa, dodaj kuskus wcześniej przygotowany i wymieszaj.
  • Bakłażany zblanszuj ok. 4 minuty w mocno solonym wrzątku. Dno bakłażana posyp czosnkiem i wyłóż startym serem.
  • Wyłóż masę warzywną. Krawędzie bakłażana posmaruj oliwą.
  • Łódeczki z bakłażana ułóż w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem.
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 30 minut pod folią, potem 15 minut bez folii.
  • Pod koniec posyp startym serem i zapiecz.