Poranny pośpiech, a następnie krótkie przerwy w pracy sprawiają, że niewiele osób może sobie pozwolić na przygotowanie posiłku przed wyjściem z domu czy wizytę w restauracji w godzinach pracy. Biurowe posiłki często składają się więc z chińskich zupek, hamburgerów, frytek, pizzy, a czasem batoników. Czy można jednak uniknąć fast-foodowych pułapek, nie tracąc przy tym cennego czasu?
Zdrowe rozwiązanie
Czy zatem jeśli nie mamy wiele czasu, jesteśmy skazani na niezdrowe jedzenie? Oczywiście, że nie! Przez ostatnie lata, kiedy powstawało coraz więcej lokali fast-foodowych, rozwinął się również rynek usług cateringowych. To również rozwiązanie skierowane do osób, które nie dysponują dużą ilością wolnego czasu, pozwalające jednak na dokonanie własnego, bardziej świadomego wyboru spośród oferowanych produktów, kuchni i diet.
Wśród cateringowych rozwiązań znajduje się m.in. LongLife – system dostarczający do biur i domów dania stworzone na podstawie zaleceń dietetyków, dostosowane specjalnie do indywidualnych potrzeb odbiorcy. Posiłki dostarczane są wprost na biurko zamawiającego, a do tego nie ma tu mowy o nadmiarze kalorii, tłuszczach zwierzęcych czy sztucznych dodatkach!
To, co charakteryzuje LongLife, to przede wszystkim zdrowe składniki. Bez wzmacniaczy smaku i półproduktów. Wszystkie produkty przygotowywane są według zasad Good Hygienic Practice i Good Manufacturing Practice, pozwalających zachować większość wartości odżywczych. LongLife oparte jest również na zasadach diety anti-aging, dzięki czemu posiłki składają się z produktów opóźniających proces starzenia i zmniejszających ryzyko chorób cywilizacyjnych.
Dieta konstruowana jest według zapotrzebowania kalorycznego danej osoby, ale także z uwzględnieniem jej osobistych preferencji do poszczególnych produktów. Całość skomponowana jest przez dietetyków w taki sposób, by dostarczyć organizmowi właściwą liczbę kalorii, a także wszystkich niezbędnych witamin i minerałów.
To rozwiązanie nie tylko dla osób, którym brakuje czasu, ale także tych, którzy pragną dbać o własne zdrowie i dokonywać świadomych wyborów żywieniowych.