Uwielbiasz sałatki? Ale chcesz je trochę urozmaicić? Próbowałeś/aś kiedyś dorzucić do niej pieczonego buraka? Jeżeli nie - czas najwyższy!
składniki:
- mix sałat
- feta
- pomidor
- burak
- brzoskwinia w puszce
- migdały
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- miód, musztarda, ocet jabłkowy - na dressing
przyrządzanie:
- Buraka obieramy i kroimy. Pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temp. 180 stopni. Przed włożeniem do piekarnika polewamy go oliwą i posypujemy solą.
- Rozkładamy sałatę, kroimy pomidora i brzoskwinie. Posypujemy garścią migdałów i kruszymy ser feta.
- Dodajemy upieczonego buraka.
- Całość polewamy dressingiem : mieszamy miód, musztardę i ocet jabłkowy.
- Przyprawiamy ziołami i pieprzem.