Uwielbiasz sałatki? Ale chcesz je trochę urozmaicić? Próbowałeś/aś kiedyś dorzucić do niej pieczonego buraka? Jeżeli nie - czas najwyższy!
składniki:
- mix sałat
- feta
- pomidor
- burak
- brzoskwinia w puszce
- migdały
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- miód, musztarda, ocet jabłkowy - na dressing
przyrządzanie:
- Buraka obieramy i kroimy. Pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temp. 180 stopni. Przed włożeniem do piekarnika polewamy go oliwą i posypujemy solą.
- Rozkładamy sałatę, kroimy pomidora i brzoskwinie. Posypujemy garścią migdałów i kruszymy ser feta.
- Dodajemy upieczonego buraka.
- Całość polewamy dressingiem : mieszamy miód, musztardę i ocet jabłkowy.
- Przyprawiamy ziołami i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















