Kotlety z kaszy gryczanej to świetna alternatywa dla mięsnych dań obiadowych. Są równie syte i smaczne, a jakie pożywne i zdrowe.
składniki:
• 1 szklanka kaszy gryczanej
• 500 g pieczarek
• 3 cebule
• 1 szklanka mąki gryczanej
• 1 szklanka bułki tartej
• sól, pieprz, czosnek i tymianek do smaku
przyrządzanie:
1. Cebule obieram, kroję i smażę na złoto.
2. Kaszę gryczaną gotuję.
3. Na patelni podsmażam lekko rozdrobnione pieczarki.
6. W malakserze rozdrabniam cebulę, pieczarki, kaszę.
7. Przekładam do miski, dodaję mąkę, zioła, przyprawy i bułkę tartą. Dokładnie mieszam.
8. Kształtuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.
9. Smażę na oleju z obu stron na złoto.
2. Kaszę gryczaną gotuję.
3. Na patelni podsmażam lekko rozdrobnione pieczarki.
6. W malakserze rozdrabniam cebulę, pieczarki, kaszę.
7. Przekładam do miski, dodaję mąkę, zioła, przyprawy i bułkę tartą. Dokładnie mieszam.
8. Kształtuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.
9. Smażę na oleju z obu stron na złoto.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















