Kotlety z kaszy gryczanej to świetna alternatywa dla mięsnych dań obiadowych. Są równie syte i smaczne, a jakie pożywne i zdrowe.
składniki:
• 1 szklanka kaszy gryczanej
• 500 g pieczarek
• 3 cebule
• 1 szklanka mąki gryczanej
• 1 szklanka bułki tartej
• sól, pieprz, czosnek i tymianek do smaku
przyrządzanie:
1. Cebule obieram, kroję i smażę na złoto.
2. Kaszę gryczaną gotuję.
3. Na patelni podsmażam lekko rozdrobnione pieczarki.
6. W malakserze rozdrabniam cebulę, pieczarki, kaszę.
7. Przekładam do miski, dodaję mąkę, zioła, przyprawy i bułkę tartą. Dokładnie mieszam.
8. Kształtuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.
9. Smażę na oleju z obu stron na złoto.
2. Kaszę gryczaną gotuję.
3. Na patelni podsmażam lekko rozdrobnione pieczarki.
6. W malakserze rozdrabniam cebulę, pieczarki, kaszę.
7. Przekładam do miski, dodaję mąkę, zioła, przyprawy i bułkę tartą. Dokładnie mieszam.
8. Kształtuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.
9. Smażę na oleju z obu stron na złoto.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy