Warto wypróbować- zielone curry.

składniki:
- pierś z kurczaka
- pół opakowania mrożonej fasolki szparagowej
- zielona papryka
- 2 średnie cukinie
- łyżeczka zielonej pasty curry
- 2-3 łyżki sosu rybnego
- pół puszki mleka kokosowego
przyrządzanie:
- Cukinie pokrój w półkrążki a paprykę w paski. Pierś z kurczaka pokrój w wąskie paski i oprósz mąką kukurydzianą.
- Podsmaż pastę curry na małej ilości oleju. Wlej sos rybny i mleko kokosowe.
- Dodaj pokrojone warzywa oraz fasolkę i gotuj do momentu, aż zaczną się robić miękkie, ale nie będa rozgotowane.
- Na koniec dodaj pokrojonego kurczaka. Gotuj, aż mięso zmięknie. Podawaj z ryżem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














