Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kurczak w płatkach

Kurczak w płatkach

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Chlebowe knedle

Chlebowe knedle

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Deser z kiwi

Deser z kiwi

Gruszki z czekoladą

Gruszki z czekoladą

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

DZIEŃ MAMY: 10 ciast i ciasteczek, które możesz upiec dla mamy

DZIEŃ MAMY: 10 ciast i ciasteczek, które możesz upiec dla mamy

Pieczony bakłażan

Pieczony bakłażan

Proste ciasto: ,,Uśmiech teściowej”

Proste ciasto: ,,Uśmiech teściowej”

Ryż z jabłkami pod chmurką

Ryż z jabłkami pod chmurką

Zielony biszkopt na słodko

Szpinakowy biszkopt wygląda bardzo interesująco, a dodatkowo jest zdrowy. To wszystko zawdzięczamy zielonej roślinie uprawnej, jaką jest szpinak! Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.   

składniki:

  • 6 jajek
  • duża garść świeżego szpinaku
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

przyrządzanie:

  • Zaczynamy od szpinaku. Dokładnie go umyj, a następnie blanszuj na patelni z dodatkiem kilku kropli cytryny, a potem zblenduj na papkę. Odstaw.
  • Cytrynę sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę.
  • Skórkę z cytryny mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem.
  • Następnie dodajemy po jednym żółtku, a potem powoli dodajemy szpinak-ową papkę.
  • Na końcu delikatnie mieszając, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i otartą skórką.
  • Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni. Pieczemy około 30 minut.