Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Krem z orzechów nerkowca- idealny ciast, muffinów, naleśników

Krem z orzechów nerkowca- idealny ciast, muffinów, naleśników

Gofry z mąki gryczanej

Gofry z mąki gryczanej

+10 pomysłów na wykorzystanie BORÓWEK

+10 pomysłów na wykorzystanie BORÓWEK

10 produktów spożywczych o najwyższej zawartości witaminy D

10 produktów spożywczych o najwyższej zawartości witaminy D

Pudding chlebowy – prosty przepis

Pudding chlebowy – prosty przepis

Lodówka świeci pustkami? Wykorzystaj kupony Pyszne.pl i zamów jedzenie ze zniżką!

Lodówka świeci pustkami? Wykorzystaj kupony Pyszne.pl i zamów jedzenie ze zniżką!

+15 pomysłów na wykorzystanie dżemu

+15 pomysłów na wykorzystanie dżemu

Ciasto jabłkowe z przyprawami korzennymi

Ciasto jabłkowe z przyprawami korzennymi

Czerwona kapusta duszona z jabłkami

Czerwona kapusta duszona z jabłkami

Omlet ze szpinakiem, kurkumą i marchewką

Omlet ze szpinakiem, kurkumą i marchewką

Mirabelki- 2 proste przepisy

Mirabelki- 2 proste przepisy

Jak zrobić domowy jogurt?

Jak zrobić domowy jogurt?

Tajskie banany smażone z kardamonem i kokosem

Tajskie banany smażone z kardamonem i kokosem

Koktajl z owoców leśnych i banana

Koktajl z owoców leśnych i banana

Napój śniadaniowy o smaku tropikalnym

Napój śniadaniowy o smaku tropikalnym

Fantazyjny i niebanalny tort urodzinowy – 10 inspiracji

Fantazyjny i niebanalny tort urodzinowy – 10 inspiracji

Zielony biszkopt na słodko

Szpinakowy biszkopt wygląda bardzo interesująco, a dodatkowo jest zdrowy. To wszystko zawdzięczamy zielonej roślinie uprawnej, jaką jest szpinak! Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.   

składniki:

  • 6 jajek
  • duża garść świeżego szpinaku
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

przyrządzanie:

  • Zaczynamy od szpinaku. Dokładnie go umyj, a następnie blanszuj na patelni z dodatkiem kilku kropli cytryny, a potem zblenduj na papkę. Odstaw.
  • Cytrynę sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę.
  • Skórkę z cytryny mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem.
  • Następnie dodajemy po jednym żółtku, a potem powoli dodajemy szpinak-ową papkę.
  • Na końcu delikatnie mieszając, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i otartą skórką.
  • Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni. Pieczemy około 30 minut.