Alternatywa dla klasycznych ziemniaków. Puree z aromatycznym czosnkiem.

składniki:
- 1 kg ziemniaków
- mleko
- masło
- czosnek granulowany
- płatki czosnku suszonego
przyrządzanie:
- ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.
- Ugotowane ziemniaki połączyć z łyżką masła i 2 łyżkami mleka.
- Wszystko ugnieść.
- Dodać 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego + kilka płatków czosnku suszonego.
- Wszystko dokładnie ubić, można dosolić.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














