Szukasz przepisu na aromatyczne ziemniaki? Mamy dla Ciebie super propozycje! Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem - mogą służyć jako dodatek do dania lub jako przekąska.
składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ok 15 g masła
przyrządzanie:
- Ziemniaki myjemy i obieramy, kroimy w ćwiartki.
- Czosnek bardzo drobno siekamy.
- Ziemniaki wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Polewamy oliwą, dodajemy posiekany czosnek, rozmaryn, sól i pieprz. Dodatkowo posypujemy masłem porwanym na malutkie kawałeczki.
- Całość dokładnie mieszamy.
- Ziemniaki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez około 30-45 minut (zależy jak duże są ziemniaki).
- Podczas pieczenia należy raz przemieszać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














