Zupa czekoladowa z kaszą kuskus i orzechami nerkowca. Dzieciaki ją uwielbiają!

składniki:
- 1 l mleka
- 80 g czekolady
- 2 żółtka
- 1 łyżka rumu
- 2 łyżeczki kakao
- 3 łyżki cukru
- garść orzechów nerkowca
- 1 szklanka kaszy kuskus
przyrządzanie:
- Kasze kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu
- Orzechy nerkowca zalej wrzątkiem i odstaw na moment
- Zagotuj mleko z pokruszoną czekoladą, kakao, rumem, orzechami i zdejmij z palnika
- Żółtka i cukier utrzyj na gładki mus
- Ostrożnie wlej do zupy, delikatnie wymieszaj, a potem zblenduj wszystko
- Podawaj z kuskusem, udekoruj według uznania
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














