Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Kurczak curry z warzywami

Kurczak curry z warzywami

Pomidorki faszerowane kozim serem

Pomidorki faszerowane kozim serem

Kasztany

Kasztany

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Zupa czekoladowa z orzechami nerkowca

Zupa czekoladowa z kaszą kuskus i orzechami nerkowca. Dzieciaki ją uwielbiają!   

składniki:

  • 1 l mleka
  • 80 g czekolady
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka rumu
  • 2 łyżeczki kakao
  • 3 łyżki cukru
  • garść orzechów nerkowca
  • 1 szklanka kaszy kuskus

przyrządzanie:

  • Kasze kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu
  • Orzechy nerkowca zalej wrzątkiem i odstaw na moment
  • Zagotuj mleko z pokruszoną czekoladą, kakao, rumem, orzechami i zdejmij z palnika
  • Żółtka i cukier utrzyj na gładki mus
  • Ostrożnie wlej do zupy, delikatnie wymieszaj, a potem zblenduj wszystko
  • Podawaj z kuskusem, udekoruj według uznania