Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gyros na talerzu

Gyros na talerzu

Pieczone pulpety z mozzarellą

Pieczone pulpety z mozzarellą

Domowy makaron cynamonowy

Domowy makaron cynamonowy

Racuszki marchewkowe

Racuszki marchewkowe

Sałatka z curry i ananasem

Sałatka z curry i ananasem

Aromatyczne ciasto miodowe- idealne na ŚWIĘTA!

Aromatyczne ciasto miodowe- idealne na ŚWIĘTA!

7 świątecznych przepisów na dania i desery z MAKIEM

7 świątecznych przepisów na dania i desery z MAKIEM

Przekąska krewetkowa z awokado

Przekąska krewetkowa z awokado

Rolada wieprzowa z nektarynkami

Rolada wieprzowa z nektarynkami

Pasztet pieczarkowy

Pasztet pieczarkowy

Obwarzanki z serem

Obwarzanki z serem

Rogaliki z konfiturą

Rogaliki z konfiturą

Śledzie korzenne

Śledzie korzenne

Pierniki świąteczne z miodem

Pierniki świąteczne z miodem

Śledzie z rodzynkami

Śledzie z rodzynkami

Pieczone ziemniaki z bazylią

Pieczone ziemniaki z bazylią

Zupa czekoladowa z orzechami nerkowca

Zupa czekoladowa z kaszą kuskus i orzechami nerkowca. Dzieciaki ją uwielbiają!   

składniki:

  • 1 l mleka
  • 80 g czekolady
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka rumu
  • 2 łyżeczki kakao
  • 3 łyżki cukru
  • garść orzechów nerkowca
  • 1 szklanka kaszy kuskus

przyrządzanie:

  • Kasze kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu
  • Orzechy nerkowca zalej wrzątkiem i odstaw na moment
  • Zagotuj mleko z pokruszoną czekoladą, kakao, rumem, orzechami i zdejmij z palnika
  • Żółtka i cukier utrzyj na gładki mus
  • Ostrożnie wlej do zupy, delikatnie wymieszaj, a potem zblenduj wszystko
  • Podawaj z kuskusem, udekoruj według uznania