Zupa gulaszowa, z wołowiny według sprawdzonego przepisu z zeszytu babci. To zawsze się udaje i zawsze smakuje obłędnie!
składniki:
- 50 dag zadniej wołowiny,
- 2 cebule,
- 4 ziemniaki,
- 2 pomidory,
- litr bulionu,
- czerwona papryka,
- 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
- olej,
- pieprz,
- sól.
przyrządzanie:
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju, aż się lekko zeszkli. Mięso wołowe pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Smaż, aż mięso będzie zarumienione. Oprósz papryką i zasmaż. Podlej mięso bulionem i gotuj na małym ogniu. Obierz ziemniaki i pokrój, podobnie paprykę. Pomidory pozbaw skórki i pokrój. Gdy wołowina będzie już miękka, dodaj do niej warzywa. Zupę gulaszową z ziemniakami gotuj jeszcze przez około 15-20 minut. Możesz ponownie doprawić ją do smaku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















