Przepyszna zupa krem z czerwonej fasoli. Można podawać na ostro lub w łagodnej wersji. Poznaj nasz przepis i przekonaj się, że jest naprawdę pyszna!
składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- 1 mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 szklanki bulionu wołowego
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek oraz cebulę.
- Następnie dodajemy fasolę.
- Smażymy przez kilka minut.
- Bulion podgrzewamy, dodajemy podsmażoną fasolkę oraz czosnek i cebulę.
- Wszystko gotujemy na małym gazie przez 5 minut.
- Blendujemy i doprawiamy do smaku.
ZOBACZ TEŻ: Chrupiąca bagietka z makiem i cebulką
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














