Delikatna, sycąca zupa z kurczaka rozpływa się w ustach. Zrobiona na bazie rosołu z soczystym kurczakiem.

składniki:
- ok 1,5 l bulionu - rosołu (z mięsem, warzywami)
- zielony groszek
- natka pietruszki
- sok z połowy cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
przyrządzanie:
- Bulion zagotować. W razie konieczności ugotować dodatkową marchewkę, seler, ziemniaka.
- Pod koniec gotowania dodać zielony groszek.
- dolać 3 łyżki oliwy i sok z połowy cytryny.
- Wszystko zmiksować na gładki krem.
- podawać z pietruszką, chlebem lub grzankami
ZOBACZ: Kuleczki mięsne z warzywami
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













