Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Zupa krem z prawdziwków

Aromatyczna, delikatna, łagodna - zupa krem z prawdziwków. Sprawdzony przepis, z którego ta pyszna zupa zawsze ci wyjdzie.

Untitled-1

składniki:

  • 400 g świeżych borowików
  • 1 średnia cebula
  • masło
  • olej
  • 1,2 l bulionu drobiowego
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • połowa selera
  • 2 małe ziemniaki
  • sól i pieprz
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • tymianek
  • 200 ml śmietanki 30%
  • połowa pęczka
  • natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku

przyrządzanie:

  1. Grzyby dokładnie oczyść z zanieczyszczeń a następnie je umyj.
  2. Oddziel kapelusze od nóżek i pokrój wszystko w plastry o grubości 2 mm.
  3. W garnku rozgrzej 3 łyżki masła i 1 łyżkę oleju. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć borowiki i smaż je 12 minut cały czas mieszając.
  4. Cebulę obierz a następnie ją drobno posiekaj w kostkę.
  5. Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę.
  6. Marchew, pietruszkę i seler obierz ze skórki, a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  7. Po 12 minutach smażenia grzybów dodaj do nich cebulę i smaż aż stanie się zeszklona.
  8. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem i po 1 minucie smażenia dodaj starte warzywa oraz ziemniaki. Całość smaż 5 minut.
  9. Oddziel liście pietruszki od łodyżek. Pęczek łodyżek pietruszki zwiąż nitką aby się nie rozwiązał.
  10. Następnie wyciśnij do garnka czosnek przez praskę i dopraw całość solą, pieprzem i sosem sojowym. Smaż całość 2 minuty
  11. Do garnka wlej bulion i wrzuć pęczek pietruszki
  12. Zupę gotuj 20 minut, a następnie wyjmij pietruszkę i za pomocą blendera zmiksuj całą zawartość garnka na gładką masę.
ZOBACZ TEŻ: Włoska przekąska idealna na jesień!