Cebula i ziemniaki to jedno z najlepszych połączeń. W postaci zupy-kremu smakują jeszcze lepiej. Przekonaj się!
składniki:
- 1,5 litra bulionu z warzyw
- 1 łyżka masła
- 4 ziemniaki
- 1 duża cebula
- pieprz świeżo mielony
- 2 ząbki czosnku
- sól
- 2 łyżki śmietany
przyrządzanie:
- Ziemniaki obrać i ugotować.
- Czosnek i cebulę pokroić, podsmażyć na maśle. Dodać pieprz i odrobinę soli.
- Bulion podgrzać i dodać warzywa oraz cebulę i czosnek.
- Całość zmiksować za pomocą blendera.
- Doprawić do smaku i podawać ze śmietaną.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














