Nasz ulubiony hit tej jesieni. Delikatna zupa z marchewek z dodatkiem mleka kokosowego i wyrazistych przypraw.

składniki:
- 1litr bulionu z warzyw
- 2 marchewki
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- kawałek pora
- Po 1/2 łyżeczce: kurkumy, przyprawy curry, estragonu suszonego, imbiru w proszki, soli, pieprzu
- masło
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
przyrządzanie:
- cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle.
- dodać pokrojony czosnek i pora.
- dodać marchewkę pokrojoną w cienkie plastry.
- Całość smażyć około 5-8 minut.
- Wlać gorący bulion i dodać przyprawy.
- Gotować kolejne 10 minut na małym ogniu.
- Wyłączyć gaz, powoli dodać mleko kokosowe.
- Całość zmiksować.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














