Genialne połączenie bazylii i świeżego ogórka. Jak przyrządzić zupę z tych składników? Zobacz.

składniki:
- 1 l bulionu z warzyw + marchewka i pietruszka z bulionu
- 2 ogórki
- garść świeżej bazylii
- 3 łyżki śmietany do zup
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
przyrządzanie:
- małą marchew i pietruszkę ugotuj w bulionie.
- zblenduj ze sobą: czosnek, bazylię, ogórka, przyprawy
- dodaj kilka łyżek bulionu do zmiksowanego ogórka z resztą. Wymieszaj.
- To samo uczyń ze śmietaną. Dodaj do niej kilka łyżek gorącego wywaru.
- Teraz wszystko razem połącz. Dopraw. Zmiksuj w razie potrzeby.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













