Genialna, rozpływająca się w ustach zupa paprykowa z aromatycznym prażonym słonecznikiem. Niebo w gębie!
składniki:
- 2 papryki - 1 żółta, 1 czerwona
- 1 litr bulionu z warzyw + marchew i pietruszka z bulionu
- 2 ząbki czosnku
- garść pietruszki
- 2 łyżki śmietany 18%
- przyprawy do smaku: sól, pieprz, suszone zioła
- słonecznik
przyrządzanie:
- BULION PODGRZEWAMY.
- W MISCE BLENDERA MIKSUJEMY PIETRUSZKĘ, CZOSNEK, OBRANĄ ZE SKÓRKI PAPRYKĘ. DOLEWAMY ŁYŻKĘ GORĄCEGO BULIONU I ODSTAWIAMY NA BOK NA 5 MINUT.
- W TYM CZASIE HARTUJEMY ŚMIETANĘ.
- DOLEWAMY PAPRYKOWY MIX DO BULIONU. WSZYSTKO JESZCZE RAZ MIKSUJEMY I W MIĘDZYCZASIE STOPNIOWO WLEWAMY ŚMIETANĘ.
- DOPRAWIAMY.
- NA SUCHEJ PATELNI PRAŻYMY ZIARNA SŁONECZNIKA. DODAJEMY DO ZUPY.
- SMACZNEGO!