Propozycja na bardzo pyszną zupę.
składniki:
- pół kg mięsa mielonego
- 2 serki topione śmietankowe
- 2 cebule
- 5 szklanek bulionu
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz
- cukier
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- liść laurowy
przyrządzanie:
- Mięso dopraw jak na kotlety mielone. Zrób z niego kulki wielkości orzecha włoskiego i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
- Cebule pokrój w piórka i usmaż ze szczyptą cukru i soli.
- Do garnka wlej bulion, włóż ziele angielskie, liść laurowy, wrzuć cebulę i pulpeciki. Gotuj 10 minut.
- W misce wymieszaj serki topione, śmietanę i mąkę tak, aby powstała gładka masa.
- Do masy dolej trochę zupy i mieszaj do rozpuszczenia serków.
- Kiedy płyn w misce będzie kremowy, wlej go do zupy i gotuj jeszcze chwilę.