Masz dużą ilość niezużytego szpinaku w lodówce? Można w bardzo prosty sposób wykorzystać go do przygotowania pysznej zupy-kremu z dodatkiem korzenia pietruszki. Oto przepis krok po kroku. Zapamiętaj, bo ta zupa dostarcza mnóstwo witamin, a w dodatku opiera się na wartościowym wywarze z warzyw.
[caption id="attachment_214414" align="aligncenter" width="999"]
Fresh green soup on wooden background overhead shoot.[/caption]składniki:
- 1,5 litra TEGO bulionu z warzyw
- 200 g szpinaku
- 2 małe korzenie z pietruszki
- garść posiekanej świeżej natki pietruszki
- ulubione przyprawy
- kleks śmietany
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














