Delikatna zupa z czerwonej soczewicy, ziemniaka i marchewki.

składniki:
- 1l bulionu z warzyw
- szklanka soczewicy czerwonej
- 1 duży ziemniak
- 1 marchew
- śmietana
- czosnek
- przyprawy
- świeża pietruszka
- bułka na grzankę
przyrządzanie:
- Soczewicę gotować w wodzie przez 15 minut.
- Ziemniaka i marchew ugotować.
- Pietruszkę zblendować razem ze świeżym czosnkiem.
- Wszystko połączyć ze sobą. Gotowć około 10 minut. Doprawić. Dodać śmietanę.
- Kawałek bułki zgrillować wraz z masłem czosnkowym. Posypać świeżą kolendrą i przyprawami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














