Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

PENNE Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM

PENNE Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM

EKSPRESOWA zapiekanka warzywna z serem!

EKSPRESOWA zapiekanka warzywna z serem!

Ekspresowe ciasto drożdżowe z kardamonem

Ekspresowe ciasto drożdżowe z kardamonem

Energetyczna owsianka śniadaniowa

Energetyczna owsianka śniadaniowa

MAŁŻE DUSZONE W SOSIE PIWNYM

MAŁŻE DUSZONE W SOSIE PIWNYM

CHIPSY z gruszki plus cynamon i kardamon! UZALEŻNIAJĄCE!

CHIPSY z gruszki plus cynamon i kardamon! UZALEŻNIAJĄCE!

CAMEMBERT w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

CAMEMBERT w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą, pieczarkami, batatami

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą, pieczarkami, batatami

Frytki z AWOKADO!

Frytki z AWOKADO!

Puszyste placuszki z twarogu i kaszy manny

Puszyste placuszki z twarogu i kaszy manny

Zielony mus śniadaniowy z FIGAMI

Zielony mus śniadaniowy z FIGAMI

Idealny kompot do obiadu

Idealny kompot do obiadu

Tarta z ciasta francuskiego z FIGAMI!

Tarta z ciasta francuskiego z FIGAMI!

Sałatki z mięsem – 10 najlepszych przepisów

Sałatki z mięsem – 10 najlepszych przepisów

Grzanki z serem z patelni – bardzo szybkie śniadanie

Grzanki z serem z patelni – bardzo szybkie śniadanie

Biała herbata z suszonymi malinami

Biała herbata z suszonymi malinami

Brokuły, czemu warto je jeść ?

Widzisz brokuły w sklepie, ale nie wiesz po co masz je kupić? Pewnie nie wiesz jak wartościowe są brokuły i na jak wiele sposobów możesz je wykorzystać w swojej kuchni. Czas być się o tym przekonała.

  1. Zdrowie a brokuły

Mają one w sobie niezwykle wiele witamin i minerałów, przez co stają się wartościowym produktem. Należy je spożywać szczególnie w lato, ponieważ chronią nas przed udarem słonecznym. Badania wykazują również ich pozytywne działanie w ochronie naszego organizmu przed nowotworami układu trawiennego. Warto więc spożywać jak najwięcej brokuł, ponieważ maja one pozytywny wpływ na nasze zdrowie.

  1. Uroda a brokuły

Jeśli masz problemy z cerą, to spożywanie brokułów może ci pomóc. Mają one działanie oczyszczające, więc z łatwością pozbędą się toksyn z twojego organizmu, co pozytywnie wpłynie na wygląd i zdrowie twojej cery.

  1. Brokuły w kuchni

Są jednym z najłatwiejszych produktów. Gotowanie brokułów nie powinno przekroczyć pięciu minut. Najlepiej gotować je 2-3 minuty, wtedy mają w sobie najwięcej witamin i możemy je wykorzystać do sałatek i dan głównych.