Świetna przystawka na każdym przyjęciu domowym. Superprzekąska w ciągu dnia! Łatwa do przygotowania i smaczna.
składniki:
- 5 kabanosów
- ciasto francuskie
- 1 jajko
przyrządzanie:
-
Kabanosy kroimy na kawałki długości ok. 5cm. Ciasto kroimy w paski o szerokości 1cm i długości 5cm. Zawijamy kabanosy w ciasto. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim kabanosy. Pieczemy 15min w temperaturze 180C.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















