Jest wiele orientalnych potraw, które chciałabyś wypróbować w swojej kuchni – ale odstrasza Cię lista składników? Spieszymy z pomocą! Oto 3 nietypowe przyprawy, które wspaniale podkreślają smak wielu potraw. Dobra informacja – bez problemu przygotujesz je w domowym zaciszu.
CURRY
Najważniejsza mieszanka przypraw kuchni Dalekiego Wschodu. Uwielbiamy ją za charakterystyczny smak i aromat! Nadaje się do warzyw, serów, mięsa i ryb. Jak ją przygotować? Bardzo prosto! Utrzyj razem:
- 2 łyżki ziaren kolendry
- łyżkę kminu
- 3/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
- 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu
- łyżeczkę mielonej kurkumy
- 4 goździki,
- 1/3 łyżeczki mielonej ostrej papryki.
CZYTAJ DALEJ >>>