Pod koniec czerwca rozpoczyna się sezon na zielony groszek. Warzywo to z rodziny roślin strączkowych zawiera w sobie moc witamin i wartości odżywczych. Te małe kuleczki nie tylko likwidują zaparcia, wzmacniają kości, pomagają schudnąć, ale i zapobiegają chorobom serca! Warto je włączyć do swojej diety.
Podrzucamy propozycje, jak wykorzystać zielony groszek w waszej kuchni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















