Serdecznie polecam przepis na faszerowane pomidory. Spróbuj i przekonaj się jak smakują. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 8 pomidorów średniej wielkości
- 400 g farszu
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka utartego parmezanu
- sól
Przygotowanie:
Pomidory opłukać, ściąć z nich wierzch. Wydrążyć miąższ z pestkami, osolić je wewnątrz i odstawić na 10 minut do góry dnem, żeby odciekł sok. Pomidory napełnić farszem, przykryć odciętymi wierzchami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić roztopionym masłem, posypać parmezanem i piec 25 minut w temperaturze 180 st.C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













