Chleb Wasa Solruta obfituje w pełnoziarniste zboża oraz błonnik. Oferowany jest w trzech smakach: z sezamem, z dynią i z orkiszem. Pieczywo zawiera m.in. kwasy nienasycone, cynk oraz witaminy A, E i D. Chleb Wasa posiada zalety zarówno tradycyjne wypiekanego chleba jak i pieczywa chrupkiego.
Wielkimi krokami zbliża się zima, na dworze jest coraz chłodniej, wieczory stają się dłuższe, a nam brakuje słońca. Wolimy poleniuchować przed telewizorem lub poczytać jakąś ciekawą książkę, spacer odkładając na kolejny dzień. Warto jednak w tym czasie zadbać o swoje zdrowie poprzez odpowiednią dietę i ruch fizyczny.
Jesienią i zimą dobrze jest znaleźć chwilę na ruch, wysiłek fizyczny jest niezbędny nie tylko dla naszego zdrowia, ale także dla urody. Znakomicie na całe ciało wpływa regularne chodzenie na basen, zajęcia fitness lub jogging. Nawet wieczorny spacer korzystanie wpływa na nasze zdrowie – dotlenia cały organizm, sprawia, że czujemy się zrelaksowani, dobry i spokojny sen jest wtedy gwarantowany.
Sama aktywność fizyczna to jednak nie wszystko. W zimowe wieczory warto pomyśleć również o diecie, która będzie nie tylko niskokaloryczna, ale także smaczna. Naukowcy przekonują nas, że zdrowe codzienne menu powinno być bogate w błonnik i zboża pełnoziarniste, dieta taka połączona z ćwiczeniami fizycznymi sprawi, że będziemy w lepszej formie, a nasze samopoczucie znacznie się poprawi.
Zapoznając się z całą gamą produktów pełnoziarnistych, warto zwrócić uwagę na nowość na rynku, chleb Wasa Solruta. Pieczywo to jest bogate w pełnoziarniste zboża oraz błonnik, jego dodatkowym atutem jest wyśmienity smak. Solruta to balans między pieczywem chrupkim a tradycyjne wypiekanym chlebem – posiada zalety oby produktów, dodatkowo, pieczywo to spróbować można w trzech smakach: z sezamem, jest to pieczywo doskonałe do podjadania bez żadnych dodatków, doskonale pasuje także do wędliny czy sera żółtego. Warto także sięgnąć po Wasę Solrutę z dynią, która bogata jest w kwasy nienasycone – za ich pomocą dostarczamy do organizmu witaminę D. Trzecim smakiem, który warto wypróbować, to chleb z orkiszem, zawierający cynk oraz witaminę A, E i D. Zboże to również bogate źródło błonnika pokarmowego.
Ważną rolę w codziennej diecie odgrywają także warzywa i owoce. Eksperci przekonują, że każdego dnia powinniśmy spożywać 5 porcji warzyw i owoców, tylko wtedy będziemy mieć pewność, że dostarczyliśmy do organizmu niezbędną dawkę witamin. Sałatki owocowe, warzywne, pyszne ciasta oraz galaretki z owocami czy zupy warzywne – dzięki tym potrawom dostarczamy do organizmu zdrowe pyszności. Ciekawym pomysłem są także pyszne kanapki z plasterkami ogórka czy pomidora, na chlebie Solruta smakują wyśmienicie.
Oto kilka ciekawych przykładów na zrobienie smacznych kanapek na chłodne wieczory zimowe:
Wasa Solruta z sezamem idealnie smakuje w towarzystwie słodkich i słonych twarożków, przygotuj wiec słodki twarożek, np. waniliowych, połóż go na kanapkę, którą ozdobić możesz kiwi lub innym owocem. Warto spróbować także past rybnych, owocowych konfitur lub miodu. Jeśli natomiast wolisz Wasę Solrutę z dynią, to wówczas jej charakterystyczny smak można podkreślić dipami owocowymi, żółtymi serami bądź warzywami. Jeśli najbardziej gustujesz w chlebie z orkiszem, wtedy koniecznie wypróbuj go w asyście pleśniowych serów, smakowych twarożków lub drobiowych wędlin.
Podczas jesiennych i zimowych dni, pamiętajmy o codziennym ruchu i odpowiedniej diecie. Zbalansowanie tych dwóch rzeczy sprawi, że każdy dzień będziemy zaczynać z energią i optymizmem, nasze samopoczucie ulegnie poprawie, być może zamiast spędzać wieczór w domu, zdecydujemy się jednak na wspólne wyjście z przyjaciółmi. Dobra dieta i ruch sprawią, że z wielkim entuzjazmem przywitamy wiosnę, ponieważ nie będziemy mieć z zmartwienia, jakim są dodatkowe kilogramy po zimie.