Korzyści jakie płyną ze spożywania koziego mleka zna każdy. Jest ono cennym produktem zwłaszcza dla osób ze skazą białkową, z zaburzeniami trawienia i alergiami pokarmowymi. Na rynku pojawił się też ser świeży Turek Kozi. Posiada on kremową konsystencję oraz lekko słonawy, delikatny smak mleka koziego. Znakomicie nadaje się jako dodatek do kanapek, tostów i sałatek.
Nowość! Turek Kozi
Delikatny serek do smarowania dla całej rodziny
100% mleka koziego
Marka Turek, znaczący producent serków twarogowych, poszerza swoją bogatą ofertę o nowy ser świeży Turek Kozi: serek do smarowania o delikatnym smaku mleka koziego. Zawiera mniej laktozy niż sery z mleka krowiego, dlatego zalecany jest dla alergików i dzieci jako alternatywa dla produktów z mleka krowiego.
Wyroby na bazie mleka koziego, w tym ser kozi, są doskonałym zamiennikiem mleka krowiego, zwłaszcza dla osób ze skazą białkową, z zaburzeniami trawienia i alergiami pokarmowymi. Mleko kozie jest bowiem łatwiej przyswajalne przez organizm i nie powoduje uczuleń. Zawiera też mniej tłuszczu, więcej wysokoprocentowego białka, witamin i soli mineralnych (głównie wapnia, fosforu i potasu), dlatego jest znacznie częściej polecane przez dietetyków niż mleko krowie.
Serek Turek Kozi to polski produkt o wysokiej wartości odżywczej, bez konserwantów, wytwarzany w 100% z mleka koziego. Ma kremową, aksamitną konsystencję, delikatny, lekko słonawy smak i łagodny aromat świeżego serka.
Turek Kozi wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem lub krakersami, a także w formie przekąski podanej na ciepło, na przykład na tostach, z dodatkiem szczypiorku lub jako dodatek do sałatki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 652 kJ /157 kcal
białko 9,3 g
węglowodany 4,0 g
tłuszcz 11,5 g
Producent: Mleczarnia Turek, Zakład w Głubczycach.
Turek dostępny jest w super- i hipermarketach, jak również w mniejszych sklepach na terenie kraju.
Cena sugerowana: 5,95zł/150g