Ryba nie musi być nudna! Przepis naszej czytelniczki jest świetnym pomysłem na proste, szybkie i tanie szaleństwo. Dodatkowo pamiętajmy, że ryby są bardzo zdrowe. Zawierają w sobie cenne białko i kwasy, potrzebne do prawidłowego funkcjonowania! SMACZNEGO!
składniki:
- 2 duże filety z białej ryby (u mnie miruna patagońska)
- 2 średnie marchewki
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- ok. 50 g żółtego sera
- łyżka oliwy z oliwek
- sól
przyrządzanie:
- Rybę myjemy i kroimy na kawałki dowolnej wielkości.
- Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
- Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, po czym układamy w nim kawałki ryby.
- Dokładnie oprószamy solą, następnie pokrywamy całość startą marchewką, posiekaną natką pietruszki i drobno startym serem.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok. 20 minut.