Tao smaku to kulinarna podróż po Azji przedstawiająca 100 wspaniałych przepisów na egzotyczne dania z Chin, Japonii, Wietnamu oraz Tajlandii. Autorem jest Jacek Wan, znany podróżnik i znawca kuchni azjatyckiej. Już dziś na PalceLizac.pl możesz zgarnąć jeden z dwóch egzemplarzy tej niezwykłej książki!
Co bardzo istotne, każdą potrawę można z łatwością przygotować ze składników dostępnych w Polsce. Wszystko wzbogacone garścią opowieści i anegdot, a także zdjęć z licznych podróży autora po krajach Azji.
„Wiele podróżowałem po świecie, zbierając rozmaite doświadczenia kulinarne, jednak najbliższa memu sercu pozostała kuchnia Dalekiego Wschodu – pewnie za sprawą mojego ojca, rodowitego Chińczyka. Azja to najprawdziwszy tygiel kultura, smaków i zapachów- nie ma drugiego takiego kontynentu na świecie, gdzie byłaby większa różnorodność kulinarna.’’
Jacek Wan – Prezes Polskiego Stowarzyszenia Korespondentów Zagranicznych, znany dziennikarz, podróżnik, reżyser i scenarzysta. Znawca kultury Dalekiego Wschodu. Autor lubianego telewizyjnego cyklu programów podróżniczych „Między Wschodem a Zachodem”. Utalentowany propagator kultury wschodu w telewizyjnych reportażach. Restaurator i prekursor sushi w Polsce, otworzył m.in. japońską restaurację Tsumbame na Muranowie w Warszawie.
Sprawdź co musisz zrobić, aby zgarnąć jedną z dwóch książek “TAO SMAKU – Podróże kulinarne z Jackiem Wanem”:
1. Polubisz nas na Facebooku.
2. Wymienisz trzy azjatyckie przepisy, które jak dotąd, ukazały się na PalceLizac.pl
Odpowiedź prześlij na adres palcelizac@palcelizac.pl z dopiskiem TAO WAN w temacie.
Spośród nadesłanych zgłoszeń wybierzemy 2 zwycięzców.
Na maile czekamy od 07 do 14 listopada 2014.
Przed przystąpieniem do konkursu zapoznaj się z Regulaminem.
Fundatorem nagród jest: