Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Pieczony ser brie z syropem klonowym i tymiankiem

Ser brie otaczany jest wieloma składnikami. Może być polany sosem jagodowym, posypany orzechami i suszonymi owocami lub po prostu panierowany i usmażony. Tym razem sprawdź jak ser brie smakuje w towarzystwie syropu klonowego i świeżego tymianku.

the camembert breakfast

czas: 20 minut

liczba porcji: 1 osoba

składniki:
SER

  • 1 opakowanie sera brie
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 3 gałązki świeżego tymianku
  • szczypta soli
GRZANKI
  • kilka kromek chleba lub bagietki
  • Oliwa z oliwek
  • 1 ząbek czosnku

przyrządzanie:

SER

  • Rozgrzać piekarnik do 200° C.
  • Włożyć brie do małego naczynia żaroodpornego.
  • Polać syropem klonowym, dodać tymianek i posypać szczyptą soli.
  • Piec przez przez 15-20 minut, aż ser zacznie się topić.

GRZANKI

  • Kromki skropić oliwą z oliwek.
  • Włożyć kromki do piekarnika na około 5 minut.
  • Wyciągnąć kromki i od razu posypać czosnkiem.

uwagi:

Zbyt długie trzymanie sera w piekarniku może sprawić, że ser zacznie twardnieć. Po 15 minutach należy przekuć ser drewnianym patyczkiem i zobaczyć czy brie przyklei się do niego. Będzie to oznaczać, że ser jest gotowy.