Nadziewane pieczarki to pyszny, wegetariański przysmak, który z powodzeniem sprawdzi się w sylwestrową noc. Proste, smaczne i tanie w przygotowaniu! Zobacz nasz przepis.

składniki: 
- 10 pieczarek (najlepiej bardzo dużych)
 - 10 porcji szpinaku
 - 3 ząbki czosnku
 - 3 łyżki śmietany 18%
 - sól
 - pieprz
 - ser żółty
 - masło
 
przyrządzanie:
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
 - Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i dodaj szpinak.
 - Do szpinaku dodaj sól, pieprz, posiekany czosnek, śmietanę i podsmażaj przez około 3 minuty.
 - Pieczarki umyj i odkrój trzonki. Następnie posól i do kapeluszy włóż szpinak. Posyp startym serem.
 - Pieczarki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz przez około 15 minut.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













