Muffinki można przygotować na wiele sposobów. Tym razem wypróbuj Muffinek z prażonymi płatkami migdałów! PYCHA!
składniki:
- 320 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 350 ml letniego mleka
- 200 g cukru
- jajko
- 85 g płatków migdałów
- 120 g cukru pudru
- 1 łyżka soku pomarańczowego
przyrządzanie:
- Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
- Dodajemy jajko, cukier, mleko, Wszystko miksujemy, dodajemy uprażone płatki migdałów .
- Ciasto wkładamy do natłuszczonych foremek.
- Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 15-20 minut.
- W tym czasie przygotujemy polewę. Cukier puder mieszamy z sokiem pomarańczowym. Smarujemy wystygnięte muffiny. Posypujemy płatkami migdałów lub układamy na wierzchu całe migdały.
ZOBACZ: Koktajl ananasowo-kokosowy