Zapiekane warzywa z tymiankiem są świetnym dodatkiem do mięs lub sałatek. Mogą być również składnikiem wegetariańskiej pizzy. Dzisiaj przepis na aromatyczne ziemniaki, cukinię i pieczarki. Pycha!
składniki:
- 4 ziemniaki
- 1 cukinia
- 200 g pieczarek
- oliwa z oliwek
- suszony tymianek
- gałązka świeżego tymianku
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
przyrządzanie:
- Warzywa umyć i pokroić w talarki.
- Pieczarki pokroić i dodać do warzyw.
- Całość ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą z oliwek i posypać tymiankiem suszonym.
- Dodać pokrojoną cebulę i czosnek.
- Piec przez około 40 minut w 180 stopniach.
- Podawać z świeżym tymiankiem.
ZOBACZ TEŻ: Zapiekanka makaronowa z boczkiem i pieczarkami