Masz ochotę na masło orzechowe, które tak chętnie zajadają Amerykanie? Często te dostępne u nas na sklepowych półkach nie spełniają naszych oczekiwań. Warto, więc przyrządzić je samemu.
składniki:
- orzeszki archaidowe
- 2 łyżki miodu
- szczypta soli
przyrządzanie:
1. Orzechy prażymy na patelni.
2. Wrzucamy je do blendera, dodajemy miód i szczyptę soli.
3. Blendujemy przez około 15 minut, aż z orzechów powstanie jednolita gładka masa.
4. Powstałe smarowidło przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














