Kruchy spód i lekka budyniowa pianka z owocami pod kruszonką. Pyszne i co najważniejsze, proste w wykonaniu ciasto.
składniki:
Kruche ciasto: 3 szklanki mąki
300 g masła
7 żółtek
7 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Budyniowa pianka:
7 białek
szklanka cukru
1 cukier waniliowy
2 budynie śmietankowe
1/2 szklanki oleju
ponadto:
500ml malin lub innych owoców
cukier puder do oprószenia
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















