Michał „Magiel” Myszkiewicz – ekspert kulinarny marki Lubella proponuje wiosenną sałatkę: z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami – to doskonała propozycja na rodzinne danie.
składniki:
•makaron Lubella Uszka
1 opakowanie
• filet z wędzonego pstrąga (bez ości) 4 sztuki
•rzodkiewki 1 pęczek
•liście młodego szczawiu 1 pęczek
• koperek 1 pęczek
• szczypiorek 1 pęczek
•jajka ugotowane 2 sztuki
•musztarda francuska 2 łyżki
• miód 2 łyżki
• ocet 2 łyżki
• olej rzepakowy 100 ml
•sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















