Wystarczy zaopatrzyć się w bezglutenowe mąki, które są dostępne w każdym supermarkecie i zdrowa pizza dla alergików gotowa!
składniki:
- mieszanka mąk bezglutenowych: 3/4 szklanki mąki z tapioki, 1/2 szklanki mąki ryżowej, 1/3 szklanki mąki z ciecierzycy, 1/3 szklanki mąki owsianej
- 1 łyżka siemienia lnianego (zmielonego)
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 1/2 szklanki mleka
- 1 opakowanie drożdży instant (7 g)
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki oliwy
- 2 białka jajek
PRZYKŁADOWE DODATKI
- 6 łyżek SOSU POMIDOROWEGO
- 100 g mozzarelli w kulce + 1/2 szklanki tartej mozzarelli
- 4 plasterki szynki parmeńskiej
- 100 g pomidorków koktajlowych
- suszone oregano, rukola lub bazylia
przyrządzanie: