Menu na 7 dni
Dzień I
Śniadanie:
Zakwas buraczany
Koktajl z jarmużu, jabłka, soku z cytryny i wody
Surówka ze szpinaku, pomidorków koktajlowych, szczypiorku
Starte pieczone buraki z papryką czerwoną, szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki
Obiad:
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, koperkiem, natką
Krem jarzynowy
Pieczony kalafior z natką pietruszki
½ grejpfruta
Kolacja:
Sałata rzymska ze świeżym ogórkiem, szczypiorkiem i koperkiem
Kiszona czerwona kapusta z marchewką
Leczo z papryką i cukinią
Dzień II
Śniadanie:
Zakwas buraczany
Koktajl szpinakowo-jabłkowo-selerowy
Marchewka pokrojona w cienkie plasterki z cząstkami pomarańczy i świeżą kolendrą
Obiad:
Surówka z jarmużem, marchewką, rzodkiewką, szczypiorkiem i jabłkiem
Zupa ogórkowa z koperkiem
Duszona czerwona kapusta z suszonymi pomidorami i natką pietruszki
Kolacja:
Surówka z surowego brokuła z pomidorami, szczypiorkiem i kiszonym ogórkiem
Frytki z marchewki z sosem pomidorowym
Dzień III
Śniadanie:
Zakwas buraczany
Sok z natki pietruszki, rukoli, jabłka, kiwi i imbiru
Świeży koper włoski (fenkuł) z cząstkami pomarańczy
Cukinia duszona z cebulą, szpinakiem i tymiankiem
Obiad:
Surówka z sałaty masłowej, pora, jabłka, kiszonych ogórków
Bulion warzywny z makaronem z marchewki i selera z natką pietruszki
Marchewka duszona z pietruszką, cebulą, czosnkiem, selerem naciowym z posypką z natki pietruszki, skórki z cytryny i czosnku
Kolacja:
Surówka z czerwonej kapusty, papryki, ogórka, szczypiorku, selera naciowego, jabłka i natki pietruszki
Kiszone ogórki ze startymi pieczonymi burakami i cebulką
Brokuły, kalafior i marchewka gotowane na parze z kiełkami lucerny i szczypiorkiem
Dzień IV
Śniadanie:
Zakwas buraczany
Koktajl z kapusty bok choy, kiwi, ogórka i pomarańczy
Ryż z kalafiora z ogórkiem, pomidorkami, rzodkiewką, szczypiorkiem i selerem naciowym
Pieczona papryka ze świeżą kolendrą
Obiad:
Krem brokułowy z kiełkami brokuła
Makaron z cukinii z salsą pomidorowo-bazyliową
Kolacja:
Buraki faszerowane warzywami (papryka, pomidory, marchewka, cebula, czosnek, świeża kolendra, natka pietruszki)
Kapusta biała z marchewką, kalarepą, szczypiorkiem, koperkiem
Kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem
Dzień V
Śniadanie:
Zakwas buraczany
Koktajl z bazylii, papryki i jabłka
Sałata rzymska z cząstkami czerwonego grejpfruta i melonem
Obiad:
Sałata lodowa z kiszonym ogórkiem,porem ,jabłkiem i koperkiem
Kapuśniak z warzywami korzeniowymi
Leczo z dynią
Kolacja:
Duszona biała kapusta z cebulą i koperkiem
Mix sałat z pomidorami, świeżym ogórkiem, i żółtą papryką, z szczypiorkiem i kiełkami jarmużu
Kiszone ogórki z kiełkami pora i kalarepą
Dzień VI
Śniadanie:
Zakwas buraczany
Sok z natki pietruszki, brokułów i pomarańczy i jabłka
Sałatka z cykorii, jabłka i roszponki
Buraczki duszone na ciepło
Obiad:
Krem cukiniowo-porowy
Grilowane bakłażany z sosem paprykowo-pomidorowym
Kimchi – kiszona kapusta po koreańsku
Sałata lodowa z marchewką, rzodkiewką, szczypiorkiem i kiełkami lucerny
Kolacja:
Sałatka z sałatą rzymską, rukolą, z makaronem z surowej dyni, cząstkami pomarańczy, sok z cytryny, sól
Purée z kalafiora z koperkiem
Frytki z selera z sosem pomidorowym
Dzień VII
Śniadanie:
Zakwas buraczany
Sok z jarmużu, natki, selera naciowego, jabłka, imbiru i cytryny
Pieczone jabłko z cynamonem
Obiad:
Ogórki małosolne ze szczypiorkiem i rukwią wodną
Zupa cebulowa z majerankiem
Gołąbki z kapusty włoskiej z farszem z kalafiorowego ryżu, podduszonej cebuli, marchewki, selera, suszonych pomidorów i natki pietruszki
Blanszowana marchewka w plasterkach z czosnkiem, miętą i octem winnym
Kolacja:
Kapusta pekińska z pomidorami, rzodkiewką, szczypiorkiem, sok z cytryny, sól
Kiszona czerwona kapusta z natką pietruszki
Grillowana cukinia z czosnkiem i tymiankiem