Brownie to ciasto czekoladowe typowe dla kuchni amerykańskiej. Zachwyca swoją konsystencją i mocno czekoladowym smakiem. Skusisz się?
składniki:
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 1 kostka masła
- 100 g mąki
- 300 g cukru
- 6 jajek
- 50 g łuskanych włoskich orzechów
przyrządzanie:
1. Na parze wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło.
2. Jaja ubijamy mikserem, stopniowo dodając cukier i mąkę. Do masy jajecznej dodajemy przestudzoną czekoladę i mieszamy z pokruszonymi orzechami.
3. Spód blachy wykładamy pergaminem, ciasto wlewamy na blachę.
4. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
5. Pieczemy około 20 minut. 18-20 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














