Coś dla fanów owoców morza! Aromatyczne krewetki w pomidorach już teraz mogą zagościć w Twojej kuchni. Sprawdź prosty przepis na te pyszne danie!
składniki: 
- 400g krewetek np. królewskich
 - 3 ząbki czosnku
 - 150 g pokrojonych pomidorów (mogą być koktajlowe przekrojone na pół)
 - kilka listków świeżej bazylii
 - sok z 1/2 limonki
 - 1/4 szkl białego wytrawnego wina
 - 2 łyżki masła (bardzo dobrze sprawdzi się masło ziołowe)
 - 1/2 łyżeczki tymianku
 - 3 łyżki oliwy
 - sól
 
przyrządzanie:
- Czosnek kroimy na plasterki i podsmażamy na oliwie.
 - Na patelnie wrzucamy umyte i oczyszczone krewetki i smażymy około 5 minut.
 - Dodajemy pokrojone pomidory, sok z limonki, wino i dusimy 5 minut.
 - Dodajemy masło, tymianek, porwaną bazylię, odrobinę soli i mieszamy na patelni (ale już zdjętej z palnika).
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














