Mandarynkowe babeczki to banalny deser do przygotowania. Poradzi sobie z nim nawet początkujący kucharz. Błyskawiczny pomysł na deser. W sam raz jako szkolna przekąska lub poczęstunek dla niespodziewanych gości.

składniki: 
- 1/2 szklanki mleka
 - 350 g mąki pszennej
 - 2 jaja
 - 3 mandarynki
 - 125 g masła
 - 130 g cukru
 - Opakowanie cukru waniliowego
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - sól
 
przyrządzanie:
Masło podgrzewam na malutkim gazie, aż do roztopienia.
Zdejmuję z ognia i dodaje dwa rodzaje cukru. Całość mieszam bardzo dokładnie.
Dodaję jajka oraz mleko. Ponownie mieszam.
Mąkę łączę z proszkiem do pieczenia oraz solą.
Mokre składniki wlewam do suchych. Mieszam.
Masę przelewam do papilotek.
Na wierzchu układam pokrojone mandarynki.
Piekę w 170 stopniach przez 25 minut.
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














